Bloggarnas vikthets

Många utav bloggarna skriver väldigt mycket om deras kroppar, hur mycket de tränar, vad de äter, tips på hur man blir smal, vad de väger, klädstorlek, bantningsmetoder, operationer och så vidare. Kissie som i början av hennes bloggkarriär var lite rundare är idag flera storlekar mindre och har själv skrivit att hon är nöjd med hur hon ser ut. Ändå skriver hon om att hon gör smoothies på chili och grapefrukt för att öka förbränningen. Ändå lägger hon sig under kniven gång på gång. Och ändå fortsätter hon redigera sina bilder där både ansiktet och kroppen är redigerade. 

Kissie är långt ifrån den enda bloggaren som bidrar till vikthetsen, men kanske den som gör det allra tydligast. Dessie är en annan bloggare som ofta skriver mycket om sin vikt och lägger upp lättklädda bilder på sin kropp eller fotograferar tallrikar med mindre portioner än vad hennes son antagligen äter men som ska föreställa hennes middag.

Egentligen finns det hur många exempel som helst på bloggare som vikthetsar. Frågan är hur detta påverkar läsarna. I Kissies kommentarsfält kunde man förra veckan läsa en kommentar från en elvaårigflicka som uppenbarligen såg upp till Alexandra och stolt berättade att hon försöker träna lite varje dag för att komma i form. ELVA ÅR! 

Vikthetsen kryper ner i åldrarna för varje år som går och snart lär vi väl sätta barnen på olika dieter så fort dom börjar på dagis. Å andra sidan är fetman ett växande problem så kanske leder det till att fler människor börjar leva hälsosammare? 

Vad tycker ni? Har det gått för långt eller är detta bara början på något bra? 
Till top